New Post Find ReloadOverview Newest    Admin
•
THREAD NAVIGATION:  
 View All             Current page 
Displays all thread messages Displays thread map That to which this responds This thread's lead message Your most recent Tavern page

MM9 issue on W10x64
02/13/2017, 22:17:11

    LiamNiisan writes:

    Hi

    Just installed this again from GOG and after getting rid of the loading issue by modifying archives, the game runs as expected - except for one thing -

    Horrendous mouse lag in menus and dialogue.
    It's not every single menu though, the map and main menu work fine, but every other menu is affected.
    Itīs like it runs at 5 FPS
    The actual gameworld works fine

    System is Windows 10 x64, GPU is GTX 660

    I've tried windowed mode, editing .ini, replacing cshell, different video options and compatibility/administrator options on executable





Reply to this message   Back to the Tavern  

THREAD NAVIGATION:  
    Where am I?   Original message   Top of thread   Current page 
Displays all thread messages Displays thread map That to which this responds This thread's lead message Your most recent Tavern page

*If* the problem is with the game and is anywhere fixable, I think it would be in cshell....
02/14/2017, 09:40:23

    Bones writes:

    It sounds like the sort of thing that can happen when a program is using obsolete hardware commands -- which means we would need someone with know-how to update some of the library routines. T hope this isn't the case.

    It's also possible that you're running a desktop gadget that's using the same video address as the menu system. I'm hoping this is the case. If so, try disabling those while running the game.

    Another possibility is that you have two pointing devices competing for attention. If this is running on a laptop then you might need to disable your touch-pad.

    Please let us know if you find a solution. Thanks.





Reply to this message   Back to the Tavern  

THREAD NAVIGATION:  
    Where am I?   Original message   Top of thread   Current page 
Displays all thread messages Displays thread map That to which this responds This thread's lead message Your most recent Tavern page

Problem updates
02/14/2017, 14:22:42

    LiamNiisan writes:

    It's a desktop

    I thought at first of overlays like Nvidia's Share tools, but disabling it didn't help.
    I don't have anything else running that would interfere.

    I tried running the game with a FPS overlay, and it's constant 20/21 FPS in the gameworld (I think that's what it's capped at)
    When I enter a menu like Inventory it drops to 7-8 and as low as 3-4

    The strange thing is that for example, the more items there is in a particular character's inventory, the lower the framerate - so an empty inventory would be 8 FPS, and one with 10 items is 4 FPS. Basically, the more stuff there is to click, the worse it is.

    The framerate issue doesn't persist when you exit the menu to the gameworld - but comes back when I go back in.

    It makes me suspect some sort of memory/CPU cycle error during data collection of what can be interacted with in the menus.
    I'm not an expert though.





Reply to this message   Back to the Tavern  



Back to the Tavern     Back